UGRADNJA AUTOPLINA...

Ugradnja autoplina može se vršiti u sve tipove benzinskih motora.Ugradnja u većini slučajeva traje 1 radni dan,a kod zahtjevnijih vozila i do 2 dana,ovisno o vozilu i vrsti plinskih uređaja.

Postoji nekoliko vrsta uređaja,od najednostavnijih (karburatorskih verzija) do uređaja s direktnim ubrizgavanjem plina za noviju generaciju vozila (plastična usisna grana), i uključujući moedele s direktnim ubrizgavanjem goriva (THP,FSI,JTS..)

Nakon ugradnje plina stranka dobiva svu potrebnu dokumentaciju (certifikati,izjava servisera,račun) potrebnu za izradu ATESTA.

Ugradnja autoplina može se vršiti u svim tipovima benzinskih motora (3-12 cilinadara), neovisno o tipu motora potrebno je ispitati vozilo te se nakon toga može ugraditi autoplin što u prosjeku traje 1 do 2 dana. Postoje različiti uređaji za pogon na autoplin,ovisno o snazi do 120kw,do 180kw, preko 250 kw.

Kad je o spremniku za autoplin riječ on može biti toroidalni umjesto rezervne gume ili cilindrični, isto tako može se smjestiti u prtljažnik ili pričvrstiti odozdo.što se tiče ventila

- mogu se podešavati putem pločica,automatski....

- automatski ili pomoću vijka, a podmazivanje može biti manualno, elektronski ili kompjutersko. Ono što svakoga zanima je gdje staviti priključak za punjenje plina.

- Priključak za punjenje plina može se staviti na donji dio branika ili kod otvora za punjenje goriva uz odgovarajući adapter.

 

Uređaji i oprema za pogon motornih vozila autoplinom:

  1. Spremnik plina
  2. Pročišćavač spremnika plina
  3. Isparivač plina
  4. Regulator tlaka
  5. Plinski ventil
  6. Vodovi za plin niskog tlaka
  7. Vodovi za plin visokog tlaka
  8. Vodovi sredstava za grijanje
  9. Električni uređaji i instalacije